ЗАВРШЕНА СЕЗОНА КУПАЊА НА ЛИДУ

28. август 2019.

 

Сезона купања на Лиду завршена је 28. августа расклапањем понтонског моста који Земунски кеј спаја са Великим ратним острвом. Од почетка летње сезоне купања 4. јула, Лидо је посетило више од 700 хиљада људи.

 

Велика посета коју је Лидо ове године забележило резултат је разноврсног програма. Уз уређену плажу, обезбеђену пијаћу воду и тушеве, пријатан боравак на ”земунском мору”, био је употпуњен са теренима за спортове на песку и угоститељским пултовима.

 

Као и претходних  година, током трајања летње сезоне, за све посетиоце  огранизовани су различити програми у оквиру манифестације ”Лето на Лиду”, са садржајима за све генерације, попут креативних радионица за децу, спортских и културно-забавних садржаја.

 

Такође, током јула и августа грађани су били у прилици да уживају у упознавању занимљивости које пружа Велико ратно острво, као нетакнути бисер природе, Дунавска ада на ушћу Саве у Дунав и заштићено природно добро, површине 211,38 хектара.

 

У пратњи водича из Градске општине Земун, грађани су имали прилике да се упознају са историјатом острва, режимом заштите природе – биљног и животињског света.

Ратно острво, водом раздвојено од урбаног језгра престонице Србије, током летње сезоне пружа сваком посетиоцу несвакидашњи доживљај.