ЗАВРШЕНА ОБУКА ”ПУТ ДО УСПЕШНОГ ПРЕДУЗЕТНИКА”

08. фебруар 2019.

У организацији Градске општине Земун и Филијале за град Београд Националне службе за запошљавање одржана је дводневна обука ”Пут до успешног предузетника” за 70 незапослених са евиденције. Уверења о успешно завршеној обуци на крају другог дана, 8. фебруара полазницима су поделили члан Већа ГО Земун Зоран Борјан и заменик директора Филијале НСЗ Београд Синиша Кнежевић.

 

Завршници обуке присуствовале су и начелница Одељења за програме запошљавања и предузетништво Весна Живковић – Костић и руководилац Службе НСЗ Земун Драгана Повреновић.

 

Члан Већа ГО Земун Зорана Борјан је истакао важност оваквих обука, али и свих активности које Савет за запошљавање ГО Земун у сарадњи са НЗС спроводи у континуитету, а резултат је осам посто смањена стопа незапослености у Земуну у 2018. 

 

Обуку и радионицу о предузетништву 7. фебруара одржала је Тања Миленковић, док је Весна Павловић пред седамдесеторо полазника говорила о јавним позивима за финансијску помоћ, односно државним субвенцијама за покретање сопственог бизниса и самозапошљавање. Другог дана обуке, 8. фебруара, Павле Кнежевић је кроз обуку и радионицу са учесницима обрадио израду бизнис плана.

 

Обука је једна од бесплатних услуга којима Национална служба запошљавања настоји да подучи незапослене како да стечена знања примене и аплицирају за средства за покретање сопственог посла, како би реализовали своје пословне идеје.

 

Заменик директора Филијале НСЗ Београд Синиша Кнежевић нагласио је одличну сарадњу са Градском општином Земун која се огледа у реализацији обука, радионица,  јавних радова, сајмова запошљавања, и пројекта ”Запослимо Земун” односно, непосредне понуде послова на пунктовима на отвореном у свим земунским насељима.