ЗАВРШЕН ТУРНИР У ФУТСАЛУ ЗА ОСНОВЦЕ МЛАЂИХ РАЗРЕДА

25. новембар 2019.

 

У оквиру пројекта ”Школски спорт” 21. и 22. новембра у балону за мали фудбал ”Аргентина” одржано је општинско првенство у футсалу за ученике и ученице млађих разреда земунских основних школа.

У два дана такмичења одиграно је 29 утакмица, уз учешће преко 300 дечака и девојчица.

У финалној утакмици коју су играле ученице, екипа ОШ ”Михаило Пупин” савладала је екипу ОШ ”Петар Кочић”, освојила прво место, и тако стекла право да учествује на градском такмичењу.

Треће место освојила је екипа ОШ ”Мајка Југовића”, а пехар за фер-плеј екипа ОШ ”Гаврило Принцип”. Најбоља играчица турнира била је Невена Јовичић из победничке екипе.

После занимљивих и неизвесних утакмица које су играли ученици, прво место освојила је екипа ОШ ”Бошко Палковљевић Пинки”, док је друго место заслужила екипа ОШ ”Петар Кочић”, а треће место заузела је екипа ОШ ”Сава Шумановић”. Пехар за спортско понашање заслужила је екипа ОШ ”Соња Маринковић”.

Најбољи играч турнира био је Алекса Опачић из ОШ ”Бошко Палковљевић Пинки”. Победничке екипе су на поклон од Омладинског спортског савеза добиле фудбалске лопте којима су игране утакмице, као успомену на своје добре игре и тријумф на Општинском првенству у футсалу.