ЗАВРШЕН МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ У БАТАЈНИЦИ

13. јул 2018.

После 14 дана игре, доделом медаља и пехара победницима у шест категорија, након одиграних финалних утакмица, 12. јула завршен је традиционални Меморијални турнир у малом фудбалу “Сећање на жртве НАТО бомбардовања”. Генерални покровитељ спортског меморијала око којег се у две недеље окупља више хиљада гледалаца је Градска општина Земун.

 

Заслужене трофеје победницима доделио је члан Већа градске општине Земун Драган Матијевић, а финалним утакмицама су присуствовали и чланови Већа ГО Земун Стеван Родић и Зоран Борјан.

 

“Меморијални турнир је традиционално одржан деветнаести пут. Општина се са своје стране постарала да обезбеди све услове за одржавање турнира, као и сваке године на спортском терену Основне школе “Светозар Голубовић – Митраљета”. Важно је, и у томе смо успели, да се одржи спортски навијачки дух и добра атмосфера. Имамо обавезу да пружимо максимум за јубилеј турнира који ће се обележити наредне године, јер нема много сличних догађаја који трају две деценије”, истакао је члан Већа ГО Земун Стеван Родић.

 

Ове године су наступиле 63 екипе, а одржан је и турнир у женском фудбалу, на којем је тријумфовао Женски фудбалски клуб “Земун”.

 

“Меморијални турнир у малом фудбалу који се одржава у Батајници и по броју пријављених екипа и присутне публике тренутно је најмасовније такмичење овог типа у Србији”, поносан је спортски директор Турнира Зоран Цупаћ.

 

Такмичења су одржана у шест категорија. У категорији петлића тријумфовао је “Порбас”, за најбољег голмана проглашен је Алекса Бојанић, најбољег играча Милан Ранђеловић и најефикаснијег пред голом противника Ђорђе Бежановић.

 

У категорији пионира пехар је освојила екипа “Нови Бановци”, а најбољи голман, играч и стрелац су Лука Чубрић, Предраг Михајловић и Павле Илић. Међу кадетима најефикаснији су били “Лебрије” и појединици: Немања Шарац, Марко Јоксовић и Мирослав Драговић.

 

“Енергододош” је освојио пехар победника у категорији ветерана, а трофеје за одбрану на голу, виртуозну игру и резултатску ефикасност добили су Немања Алексић, Урош Младеновић и Драгиша Ребић.

 

“Митровић градња” је у финалу, којим је затворен овогодишњи турнир, надмоћно савладала “Монако” резултатом 7:2 и заслужено освојила пехар победника у категорији сениора. Најбољем голману Николи Бркићу, стрелцу Предрагу Пејчиновићу и играчу Николи Рнићу додељени су пехари и медаље.