ЗАЈЕДНО ПРОТИВ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА

06. децембар 2017.

 
Ђаци основних школа ”Лазар Саватић”, ”Светозар Милетић” и ”Раде Кончар” током децембра имали су прилику да погледају едукативну позоришну представу под називом ”Онај ко се лема другаре нема”, коју су извели глумци окупљени у Удружење грађана ”Чича Мичино позориште”. Овим је завршен циклус приказивања позоришних представа у земунским основним школама, који је почев од 15. септембра, у оквиру пројекта борбе против вршњачког насиља организовала Градска општина Земун у сарадњи са Полицијском станицом Земун.
 
Реализацију пројекта пратили су и дружили се са основцима председник Градске општине Земун Дејан Матић, члан Већа Владимир Стојковић, секретар Скупштине Градске општине Земун Марко Јанковић и припадници Полицијске станице Земун.
 
Позоришна представа ”Ко се лема другаре нема” је на иновативан начин приближила тему насиља стављајући акценат на другарство, солидарност и заједништво. Ученицима нижих разреда земунских основних школа пренета је порука да је толеранција основ здравог и напредног друштва.
 
После сваке одржане представе у холу школе или у фискултурној сали ученицима су дељени едукативни материјали и распореди часова, које су за њих припремили Полицијска станица Земун и Градска општина Земун. Присутни полицајци су били спремни да дају одговоре на свако питање ученика у вези ове теме.