ВИШЕ СРЕДСТАВА ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ОМЛАДИНСКЕ ПОЛИТИКЕ

01. август 2018.

Поводом реализације пројекта “Корак ка бизнису” заменик председника Градске општине Земун Дамир Ковачевић и министар омладине и спорта Вања Удовичић су 31. јула у Палати Србија потписали Уговор за подршку јединицама локалне самоуправе у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу. Чину свечаног потписивања уговора је присуствовао и координатор Канцеларије за младе Градске општине Земун Жељко Кларић.

 

Поред Градске општине Земун уговоре са министарством су потписала још 22 града и општине са територије Републике Србије, а укупно је издвојено близу 40 милиона динара за реализацију пројеката.

 

Како би овај пројекат, који се спроводи у сарадњи са партнером Регионалном агенцијом за развој и европске интеграције Београд, био реализован Министарство омладине и спорта је определило Градској општини Земун близу два милиона динара и на тај начин омогућило развој предузетничких потенцијала и компетенција младих кроз стицање практичних знања и вештина, а у циљу остваривања општедруштвене добробити.

 

“Активности које ћемо у наредном периоду спроводити у нашој Општини у потпуности ће одговорити на потребе младих. Наставићемо да им пружамо неопходну стручну, финансијску и саветодавну помоћ како би обезбедили сигурнију будућност”, рекао је Ковачевић.

 

Локалне самоуправе спадају у ред најзначајнијих партнера Министарства омладине и спорта у остваривању циљева Националне стратегије за младе и Закона о младима.