ВИКЕНД ЗА НОВИ ДЕМО ФЕСТИВАЛ – ПРВИ ”МУНЗИК ФЕСТ”

18. јул 2019.

 

На  фестивалу неафирмисаних ауторских бендова, првом МУНЗИК ФЕСТ-у, на Летњој позорници на Земунском кеју, од 19. до 21. јула, публици ће се представити 12 група. Организатори овог, може се рећи јединственог музичког спектакла у српској престоници, чији је циљ да подржи, афирмише и популаризује модерне музичке правце са наших простора су Канцеларија за младе Градске општине Земун и уметничка агенција Mousai Art.

Земун ће у три фестивалска дана бити стециште доброг звука из свих делова Србије: Апатина, Крушевца, Новог Сада, Панчева, Суботице и Београда.

 

Прве фестивалске вечери, у петак 19. јула од 17 часова МУНЗИК ће отворити наступ групе ”Shommytto & Ksoa” из Београда, после које ће на сцену изаћи ”Синдром” из Панчева, ”Two Fingers” из Новог Сада и ”Кени није мртав” из Крушевца. Концерти на Летњој позорници трајаће до 22 часа. Сваки бенд имаће својих 60 минута за свирку и представљање публици.

 

Наредне вечери , 20. јула, наступиће ”The Coil” из Суботице , бенд из Београда ”Велики одмор”, ”Mac Tire” из Новог Сада и  престоничка група ”Реци цимет”.

Београдски музички састав ”Сомбелена”, гости из Апатина ”Прљави Ромео”, ”Door Window 9” и ”Алеја великана” 21. јула ће затворити први ”Мунзик фест”, када ће бити саопштена и имена победника.

 

Последњих година широм Србије било је мање-више успешних покушаја да се пружи шанса за афирмацију младим рок бендовима. Организацијом првог ”Мунзик феста” – фестивала демо бендова Србије, поред Ниша, Деспотовца, Владичиног Хана, Смедерева, Руме и других градова шансу за афирмацију даје и Земун.

 

Организатори се надају да ће ”Мунзик фест” трајати дуго и постати традиционалан, капитализујући стремљења и прошлост и отварајући своја врата добром и модерном звуку који долази из целе Србије.