ВИДОВДАНСКА ДОНАЦИЈА ЗДРАВСТВЕНОМ ЦЕНТРУ КОСОВСКЕ МИТРОВИЦЕ

29. јун 2017.

 
У организацији Градске општине Земун, на Видовдан – 28. јуна, заменик председника Дамир Ковачевић и власник фирме ”Мелино Релакс” и почасни грађанин Земуна Милош Кљајић уручили су генералном директору Здравственог центра Косовска Митровица
др Милану Ивановићу комплет опрему за 389 болничка кревета. Поред постељине донација садржи јастуке и јоргане. Седамдесет комплета је намењено за клиничко-болнички центар у Грачаници. Комплете за ове две здравствене установе донирале су фирме ”Lesko tex” d.o.o. из Лексовца, ”Литекс М” и ”Мелино Релакс”, д.о.о. из Београда.
 
”Будући да хуманост нема граница, Градска општина Земун је у сарадњи са одговорним привредницима припремила хуманитарну помоћ болницама у Косовској Митровици и Грачаници. На тај начин желимо да покажемо своју немерљиву љубав према отаџбини и свим грађанима Србије”, рекао је Ковачевић, уз напомену да ће Општина у сарадњи са предузетницима наставити са хуманитарним активностима широм Косова.
 
Градска општина Земун спроводи одговорну социјалну политику. Кад год је то потребно, хуманитарним акцијама се одазивају многобројни привредници у прикупљању помоћи за мигранте, избегла и интерно расељена лица, социјално угрожене категорије становништва, оболеле, као и за становнике који живе на северу Косова и Метохије и у енклавама. Велики је број задужбинара који су помогли у градњи цркава, школа, у опремању вртића и здравствених установа.