ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЖИТЕЉА БУСИЈА ЗА ОЗАКОЊЕЊЕ ИМОВИНЕ

18. април 2016.

 
Градски менаџер Горан Весић, председник Привременог органа ГО Земун Дејан Матић, члан Привременог органа Гаврило Ковачевић, градска секретарка за имовинске правне послове Славица Савичић, секретарка за инспекцијске послове Загорка Панић и секретар за послове легализације Немања Стајић, присуствовали су трибини о озакоњењу објеката, која је одржана пред великим бројем грађана насеља Бусије у Земуну и разговарали са њима о проблемима који их муче.
 
Према речима Горана Весића, највећи проблем грађана Бусија је легализација јер је ово насеље настало пре више од 15 година, када је општина Земун делила плацеве.
 
”Објаснили смо им да нови Закон о озакоњењу објеката на веома лак начин омогућава свима да реше проблем и договорили смо се да представници Секретартијата за легализацију дођу у ову месну заједницу и примају захтеве од грађана и тако убрзају цео процес”, рекао је Весић.
 
Према његовим речима, после усвајања детаљног урбанистичког плана коначно ће се уредити неке ствари у овом насељу као што су школа, обданиште, продужење неких линија јавног превоза, гробље и друге.
 
”Добро је што смо отворили расправу и што ће проблеми почети да се решавају, али је суштина да ови грађани први пут имају неког са ким могу да разговарају. Ми се заиста трудимо да будемо на терену и причамо са људима, и сасвим сигурно можемо да решимо неке од проблема са којима се суочавају житељи овог насеља. Верујем да ћемо следеће године почети да градимо школу, што би била веома добра вест за становнике Бусија. Упознали смо их са градским планом да свака кућа има водовод и канализацију, као и планом о асфалтирању путева”, рекао је Весић.
 
Председник Привременог органа Општине Земун Дејан Матић истакао је да је ова општина покренула акцију трибина и разговора са грађанима о озакоњењу објеката, јер је то највећи проблем мештана.
 
” Данас смо у насељу Бусије разговарали са грађанима како да озаконе своје објекте по новом закону и са таквом праксом ћемо наставити, јер смо свесни да само на нашој општини има око 40.000 поднетих захтева за легализацију, а велики одзив наших суграђана овом скупу, потврда је на прави начин бринемо о њима и проналазимо начине да им помогнемо”, рекао је Матић и додао да ће се наставити конкретна сарадња са Секретаријатом за легализацију, како би се олакшао и убрзао овај процес.

 
NASLOVNA BUSIJE
 
FOTO 1 BUSIJE
 
FOTO 2 BUSIJE
 
FOTO 3, BUSIJE