УТАКМИЦА У ЧАСТ ДРАГАНА МАНЦЕА

04. септембар 2015.

 
У организацији Фудбалског клуба “Партизан”, и Фудбалског клуба “13. мај“ на стадиону спортског центра „Драган Манце“ у насељу 13. мај, одржана је меморијална утакмица “Драган Манце” поводом 30 година од смрти овог великог спортисте. Испред општине Земун утакмици су присуствовали Владимир Костић, члан Већа општине Земун и Ђорђе Дукић, одборник СО Земун, а испред Удружења грађана „Еко Батајница“ председник Милан Антић.
 
„Општина Земун подстиче и помaже развој аматерског спорта а посебно спорта за најмлађе. Залагаћемо се и помагаћемо унапређење земунских спортских клубова и убудуће. Радостан сам што смо се данас окупили у великом броју, сви са заједничким циљем – да промовишемо спорт и да сачувамо од заборава једну фудбалску легенду“, изјавио је Владимир Костић истакавши да спортски дух, дружење и стицање нових пријатељстава афирмише читаву локалну заједницу.
 
Утакмицу је пратило 1.500 гледалаца на стадиону “13. мај” где је Манце начинио прве фудбалске кораке. Пре утакмице, у преподневним часовима, одржан је помен на Новом гробљу у присуству некадашњих саиграча, пријатеља и уже породице.
 
Пре почетка меча Саша Илић, Стефан Бабовић и Абубакар Оумару делили су аутограме присутним дечацима, а подељено је и око 300 мајица за ликом Драгана Манцеа. За екипу “13. мај“ је играо и Драган Манце, син Горана Манцеа, рођеног брата легендарног фудбалера, са жељом да својим присуством увелича овај догађај. Резултат меча (1:0 за Партизан) био је у другом плану.
 
Својом огромном вољом, залагањем а посебно осећајем за гол, Драган Манце је већ са непуних 17 година постао првотимац тадашњег земунског друголигаша „Галенике“ а касније и првотимац „Партизана“. Погинуо је 3. септембра 1985. године у саобраћајној несрећи у Београду. За ФК „Партизан“ одиграо 279 утакмица и постигао 174 гола.
 
naslovna
 
foto1
 
foto2