УСКОРО УРЕЂЕНА ЗЕЛЕНА ПОВРШИНА У НОВОЈ ГАЛЕНИЦИ

19. мај 2020.

 

Председник Градске општине Земун Дејан Матић и начелница Управе Градске општине Земун Катарина Зрилић 19. маја посетили су радове на уређењу зелене површине у улици Јована Стојисављевића 39-41 у насељу Нова Галеника. Будући да су епидемиолошке мере у вези са спречавањем и сузбијањем вируса корона још увек на снази, председник Матић је поделио радницима заштитне маске и рукавице.

 

”Били смо марљиви и све припремили, тако да смо прва општина која је кренула са уређењем урбаних џепова. Општинске службе су евидентирале девастиране површине на територији целе општине, направили смо договор са грађанима, урадили квалитетне пројекте и домаћинским управљањем буџетом обезбедили средства. Већ смо уредили запуштене зелене површине у улицама Филипа Вишњића,  Карађорђевој, Карловачкој, на углу Крајишке и Купрешке, као и унутарблоковске површине у улицама Карађорђев трг и 22. октобра. Поред ове локације у насељу Нова Галеника, грађани могу да очекују убрзо завршетак радова и у Улици Светозара Папића. Равномерaн развој Земуна је наше опредељење, тако да уређујемо и локацију у Земун Пољу у улици Фрање Крча. Такође, у току је израда пројеката за уређење унутарблоковских површина у Првомајској улици, као и за неколико локација у насељу Батајница где ће се радити запуштене зелене површине. Све локације договарамо са грађанима и садржаји се креирају по њиховој мери. Дакле, то су зелене површине, мали вртови и баште, са клупама и садржајима за најмлађе, и оне нешто старије. Све зелене површине се раде у складу са условима које прописује ЈКП ‘Зеленило Београд’, поштујући стандарде о безбедности дечијих игралишта. Важно нам је да нашој деци омогућимо приступ квалитетним реквизитима, пењалицама, клацкалицама, љуљашкама, справама за игру и вежбу и да у једном пријатном амбијенту проводе што више времена у рекреацији”, рекао је председник Матић и захвалио се извођачу радова који је и током ванредног стања, уз поштовање свих неопходних мера, био присутан на овој локацији.

 

 

Простор за игру најмлађих у насељу Нова Галеника простире се на 400 квадрата, биће опремљен савременим садржајима за игру и вежбу, клупама и озелењеним површинама, а посебна атракција ће бити зип-лајн. Радови ће бити завршени до краја недеље.