УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ НАЈБОЉЕМ ПОЛИЦАЈЦУ И ВАТРОГАСЦУ ЗА ЈУН 2016. ГОДИНЕ

15. јул 2016.

 
Дамир Ковачевић, заменик председника Градске општине Земун, уручио је награде најбољем полицајцу и ватрогасцу јуна 2016. године.
 
Општина Земун традиционално, од августа 2010. године на месечном нивоу награђује новчаном наградом у износу од 10.000 динара најбоље полицајце и ватрогасце, који као део заједничког система функционисања локалне заједнице, доприносе општој безбедности грађана Земуна и многобројних туриста.
 
”Општина Земун и на овај начин жели да стимулише најбоље међу нама и тиме ода признање најзаслужнијима у овим изузетно одговорним професијама. Веома смо поносни на сарадњу Градске општине Земун са Полицијском станицом Земун и Ватрогасном бригадом Земун, коју ћемо наставити и надаље, пре свега у интересу наших грађана. Сигуран сам да ће и полицајци и ватрогасци одговорним извршавањем задатака и убудуће постизати запажене резултате, а својим професионалним залагањем утицати да Земун буде водећа општина Београда,” истакао је Ковачевић.
 
Најбољи полицајац је Дејан Савић, полицајац у Полицијској станици Земун, који се истакао оперативним радом на терену расветливши више кривичних дела на територији Земуна, чиме је значајно допринео унапређењу безбедности грађана. Он је током месеца јуна у више наврата ухватио на делу извршиоце кривичних дела крађа и провала у малопродајне објекте и оперативним радом на терену расветлио више кривичних дела, чиме је значајно допринео унапређењу безбедности грађана Земуна.
 
Мирослав Ракић, најбољи ватрогасац, истакао се посебним залагањем, пожртвoваношћу и професионализмом и један је од најпоузданијих оперативаца у акцијама спасавања људских живота и материјалних добара. У току месеца јуна учествовао је у више акција, од којих су значајне интервенција гашења пожара аутобуса на линији број 45 и гашење пожара у стамбеном објекту у коме су се налазиле две особе. Пожар је брзом интервенцијом угашен, особе евакуисане и спречена већа материјална штета.
 
насловна
 
полицајац 1
 
полицајац2
 
полицајац3