УРЕЂЕЊЕ ПЕШАЧКЕ ЗОНЕ У ЗЕМУНУ

11. октобар 2017.

 
Градски менаџер Горан Весић, главни градски урбаниста Милутин Фолић и домаћин, заменик председника Градске општине Земун Дамир Ковачевић, обишли су обновљени Магистратски трг и пешачку зону у центру Земуна.
 
Заменик председника Градске општине Земун Дамир Ковачевић нагласио је да Општина има одличну сарадњу са Градом Београдом, и да је управо резулат те сарaдње видљив на уређењу централне зоне Земуна, односно Господске улице и Магистратског трга.
”Поред центра Земуна, ради се у свим деловима, тако да је у току изградња вртића у Алтини, канализационе мреже у Батајници, као и секундарне водоводне мреже у Грмовцу. На путној инфраструктури се ради континуирано, што је потврда да се држимо стратегије равномерног развоја свих делова Земуна”, истакао је Ковачевић.
 
Градски менаџер Горан Весић рекао је да је Град Београд за радове на уређењу центра Земуна издвојио око 120 милиона динара и да постоје планови да се у следећој години на бољи начин искористи простор Великог трга на којем се налази привремена пијаца, и тако обогати новим садржајима.
 
Главни градски урбаниста Милутин Фолић рекао је да се ради на пројекту пристана за будући градски речни превоз, што ће грађанима Земуна омогућити да дођу до Бетон хале, Београда на води, Аде Циганлије или Блока 45 без много проблема и саобраћајних гужви. Он је такође најавио уређење фасада у Главној улици.
 
Догађају су присуствовали члан Градског већа Александар Марковић, градски секретар за саобраћај Душан Рафаиловић, као и директор ЈП ”Путеви Београд” Славиша Живковић.