УНУТАРБЛОКОВСКЕ ПОВРШИНЕ ПО МЕРИ ГРАЂАНА

13. новембар 2019.

 

Председник Градске општине Земун Дејан Матић обишао је 13. новембра радове на уређењу унутарблоковске површине која се налази на почетку Карађорђеве улице.

 

Некада девастирани урбани џеп у Карађорђевој бр. 1 сада ће бити оплемењен новим садржајима.

 

”Усвајањем Закона о главном граду, променом Статута Града Београда, прилагођавањем и усвајањем општинских статута данас смо у прилици да нашим комшијама изађемо у сусрет. Током лета вредно смо радили и припремали за уређење све оно што нам закон сада омогућује, а то су, између осталог, лепша и уређенија дворишта и зграде. Општинске службе су евидентирале девастиране површине унутар блокова зграда на територији Градске општине Земун. Све те површине неспорно се налазе у јавној својини Града Београда, па ће се тако, према приоритетима већ почетком наредне године започети са радовима и у Галеници, Земун Пољу и Батајници. То ће убудуће бити сређене зелене површине са свим пратећим садржајима”, каже председник Дејан Матић, уз напомену да захваљујући политици равномерног развоја свих делова Земуна резултати су видљиви у свим сферама, почев од санирања ударних рупа на путевима, преко асфалтирања улица у свим деловима Општине и уређења фасада, па до реализације великих инвестиција какви су инфраструктурни радови на увођењу водовода и канализације и пристана за међународне крузере на Дунаву.

Задовољство што ће добити уређену унутарблоковску површину нису крили ни станари околних зграда који кажу да је прошло доста времена да их се неко сети и омогући им квалитетније животне услове.