УНА ЈЕ ПОНОС ЗЕМУНА

07. март 2016.

 
На 20. Међународном такмичењу младих пијаниста у Шапцу Уна Миљуш из Земуна је лауреат у млађој категорији, која је изводећи Прокофјев – Монтеки и Капулети, задивила публику и стручни жири.
 
Ученица Музишке школе ”Коста Манојловић”, у класи професорке Радојке Ивановић, очарала је музички свет победивши 2014. на Шопеновом златном прстену, најстрожијем такмичењу пијаниста светског карактера.
 
Уна је први такмичар млађи од 14 година који је понео звање најбољег, што јој је отворило врата за наставак школовања на светским академијама и институтима.
 
Наша млада суграђанка је добитница бројних признања на интернационалним фестивалима. Део је представе ”Др Арчибалд Рајс” и ниже успехе који су је већ сада поставили на небо музичких звезда.
 
Уна Миљуш ће свој раскошни таленат и посебну харизму поклонити и публици овогодишњег ”Лета на Гардошу” и на тај начин допринети новом квалитету програма и жељи организатора Туристичког центра Земун и Општине Земун да отворена земунска сцена буде подршка младим талентима.
 
Крајем марта Уну очекује још једно такмичење у Бугарској и уверени смо нова награда.
 
NASLOVNA UNA MILJUS
 
FOTO 1 UNA MILJUS