УЛИЦА ОТВОРЕНОГ СРЦА ОТВОРИЛА БАТАЈНИЧКО КУЛТУРНО ЛЕТО

10. јун 2019.

 

”Улица отвореног срца”, која се 8. јуна у Улици Ивана Сенковића одржала по осми пут, отворила је сталну манифестацију Градске општине Земун ”Батајничко културно лето”.

Грађане Земуна током јуна, јула и августа, у девет наредних викенда очекује богата културна понуда, прилагођена свим узрастима.

”Улицу отвореног срца” као уводни програм манифестације ”Батајничко културно лето” отворио је председник Градске општине Земун Дејан Матић.

Поздрављајући присутне, уз жеље да манифестација сваке године буде што квалитетнија и посећенија, председник је истакао: ”Велику енергију и труд улажемо да створимо услове, прилагодимо планску документацију и у једном од склоништа изградимо културни центар у Батајници, који грађани овог насеља заслужују”.

Овом приликом, председник ГО Земун Дејан Матић је најавио ”бај – пас” привремено решење за културне садржаје у здању поред Основне школе ”Бошко Палковљевић – Пинки” до адаптације простора од 300 квадрата у склоништу, за које је, како је истакао готов пројекат, обезбеђена су финансијска средства, а у току су јавне набавке и очекује се да сви послови буду окончани до краја 2019. године.

Богат културно – уметнички програм ”Улице отвореног срца” отворили су Аматери Батајнице изложбом својих ликовних радова у галерији на отвореном, а наступили су ансамбли КУД ”Батајница”, између осталих и државни првак Тамбурашки оркестар, као и гости из Нове Пазове КУД ”Свети Сава” и ”Седмица” из Угриноваца.

Као најнаграђиваније аматерско културно – уметничко друштво од 2014. године КУД ”Батајница” ће у јулу на позив организатора отпутовати на Међународни фестивал КУД-ова у Истанбул, што је, поред више стотина чланова и чувара народне традиције, обичаја и културе, круна петнаестогодишњег преданог рада Ружице и Мирка Мутапчића.

 

ПРОГРАМ БАТАЈНИЧКОГ КУЛТУРНОГ ЛЕТА 2019 (1)