”УКУС ЗЕМУНА” ПО МЕРИ СВАКОГ ПОСЕТИОЦА

17. септембар 2018.

У организацији Градске општине Земун 15. септембра на Великом тргу oдржана је манифестација под називом ”Укус Земуна”.

 

Уз тамбураше, културно-уметничка друштва ”Бранко Радичевић” и ”Талија” представљен је космополитски дух Земуна – гастро понуда земунских ресторана, винарија које баштине винско земунско наслеђе и добро расположење домаћина званичника Градске општине Земун и посетилаца.

 

Заменик председника Градске општине Земун Дамир Ковачевић поздравио је присутне и упутио поруку угоститељима да се што боље спреме за наредни период, будући да ће у Земуну бити још више страних туриста, јер већ од наредне године уз земунску обалу моћи ће да пристану инострани крузери.

 

 ”Земунци не воле своју општину само због прелепог кеја, Лида, Гардоша, због свих оних знаменитости које га чине посебним. Земун се воли зато што у њему живе људи отвореног срца, јер је то највеће богатство. Створила се синергија културе, обичаја и навика људи који су некада овде живели и који су допринели да у истом духу и ми данас живимо окренути једни ка другима. Свако ко посети Земун то одмах примети”, рекао је Ковачевић, уз напомену да захваљујући својим туристичким и угоститељским потенцијалима Земун живи ”пуним плућима” свих дванаест месеци.

 

Партнери на реализацији догађаја су били Привредна комора Србије – Удружење за туризам, ЈКП ”Градске пијаце” Београд, Туристичко-културни центар Земун, Секретаријат за привреду града Београда – сектор за туризам, Туристичко друштво Земун и ”IT Academy”.