УКЛАЊАЊЕ ДEПОНИЈЕ У БАТАЈНИЦИ

27. април 2018.

 
У оквиру акције Великог пролећног чишћења Београда заменик председника Градске општине Земун Дамир Ковачевић, члан Већа Градске општине Земун Стеван Родић, в.д. секретара Секретаријата за послове одбране, ванредне ситуације, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш и директор ЈКП ”Градска читоћа” Мирослав Богдановић 27. априла присуствовали су чишћењу депоније која се налази на локацији Широки пут у Батајници.
 
Акција Великог пролећног чишћења Београда има за циљ уређење града и његове околине. У оквиру акције очишћено је шест и по хиљада кубика кабастог отпада.
 
”Оно што нас мотивише да наставимо даље са радом је добар одзив и сјајне реакције грађана, који се јављају и сами организују како да уреде свој животни простор. Ова акција ће знатно допринети у борби против дивљих депонија смећа. Такође, ово је и пример како се Град Београд и Градска општина Земун синхронизованим акцијама боре против еколошких проблема на локалу. Важна порука коју шаљемо са овог места је да сви морамо да учествујемо, да не прљамо место у којем живимо. Позитивни ефекти ове акције се односе на уређење животне средине, односно запуштених простора. Акција великог пролећног чишћења Земуна је нешто што треба да нам буде приоритет и на чему треба да будемо ангажовани током целе године, јер дела која чинимо данас обликују наше сутра”, рекао је заменик председника Градске општине Земун Дамир Ковачевић.
 
Присутни градски челници су упутили апел несавесним грађанима да престану са таквим активностима, да не стварају дивље депоније, јер је то простор где живимо и где својим понашањем дајемо добар или лош пример будућим генерацијама. Све очишћене локације биће заштићене, а додатне патроле комуналних инспекција и комуналне полиције ће чешће патролирати локацијама које су очишћене.
 
Апел је упућен и друштвено одговорним компанијама да се прикључе у активности чишћења Београда.