УГРОЖЕНИ ОБЈЕКТИ У НОВОГРАДСКОЈ И ПОЖАР У ЦАРА ДУШАНА ПОД БУДНИМ ОКОМ ОПШТИНСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

03. август 2018.

У Градској општини Земун, 3. августа одржана је Осма седница општинског Штаба за ванредне ситуације. Седницу је водио заменик команданта Штаба и заменик председника Градске општине Земун Дамир Ковачевић, а присутни су били чланови Штаба из Градске општине Земун, као и из Полицијске станице Земун, Војске Србије, Ватрогасно-спасилачке јединице Земун и Црвеног крста Земун.

 

У оквиру прве тачке дневног реда чланови Штаба су размотрили процену угрожености терена у Новоградској улици, известили о стању објеката чије је коришћење забрањено на тој локацији и усвојили препоруку да се за породицу која је затражила помоћ од Општине подели једнократна помоћ. Такође, на седници Штаба је констатовано да је до оштећења објеката дошло из још увек неутврђених разлога.

 

На иницијативу Градске општине Земун, Електродистрибуција Београд је ефикасно реаговала и прикључила струју за седам породица које живе у Новоградској улици, што је омогућило да остану у својим домовима.

 

На седници је анализирано и стање после пожара у Улици Цара Душана. Општински штаб за ванредне ситуације је понудио све врсте помоћи ватрогасно-спасилачкој бригади која је још увек на терену, укључујући и потребну помоћну механизацију.

 

Градска општина Земун је као одговорна локална самоуправа укључила све своје ресурсе у решавање настале ситуације. Чланови Штаба су прихватили процену стања на терену и закључили да ће надлежне службе дежурати и пратити све настале промене на обе локације.