УГРИНОВЦИ ДОБИЈАЈУ НОВУ ЗДРАВСТВЕНУ СТАНИЦУ

15. јануар 2020.

 

Председник Градске општине Земун Дејан Матић и заменик градоначелника Београда Горан Весић са сарадницима обишли су 15. јануара почетак радова на изградњи објекта Дома здравља ”Земун” – Здравствена станица Угриновци, у Улици учитеља Цвеје 1. Здравствена станица имаће близу 1600 квадрата, а за изградњу Град Београд је издвојио око 200 милиона динара.

”Изузетно смо поносни што 2020. годину започињемо са овако важним пројектом какав је изградња здравствене станице у Угриновцима. После завршетка радова грађани Угриноваца и околних места имаће модерну здравствену станицу са службама за здравствену заштиту одраслих и деце, патронажном службом, гинекологијом и лабораторијском дијагностиком. Стварамо услове достојне човека у 21. веку, а то значи да сва земунска насеља имају и воду и канализацију и уређене улице. Приводи се крају гасификација комплетне општине Земун тако да у овој години очекујемо да ћемо гасификовати и Угриновце. У свакој улици разведена је мрежа за прикључење на гасовод, тако да је још остало само да се добију потребна одобрења од надлежних институција”, рекао је председник Матић, и додао да ће Општина почетком фебруара поклонити Дому здравља Земун аутомобил за потребе Патронажне службе.

Земеник градоначелника Београда Горан Весић је истакао да је изузетно важно да здравствена заштита буде на дохват руке људима где живе. Поред тога неопходно је да у Угриновцима буде урађена канализациона мрежа.

”Чим буде завршена фабрика за прераду отпадних вода у Батајници, почеће изградња канализационе инфраструктуре у свим насељима које припадају Батајничком сливу. Трудимо се да сваке године урадимо по нешто, јер политика је добра када је људима боље”, рекао је Весић.

Грађани који живе у овом насељу 2. августа добиће модерну здравствену станицу. Почетку радова на изградњи Здравствене станице у насељу Угриновци присуствовали су председник Скупштине градске општине Земун Ненад Врањевац, помоћник председника Градске општине Земун Милорад Радуловић и чланови Већа Стеван Родић и Драган Матијевић, као и функционери Града Београда помоћник градоначелника Александар Марковић, чланови градског Већа Милош Дангубић, Гаврило Ковачевић, градски секретар за инвестиције Лука Петровић, директорка дома Здравља Земун др Александра Цветковић и многобројни грађани.