У ЗЕМУНУ ОДРЖАН ДАН ПОРОДИЧНЕ РЕКРЕАЦИЈЕ

21. септембар 2015.

 
Под покровитељством Града Београда, Секретаријата за спорт и омладину, а у сарадњи са ГО Земун и Заводом за јавно здравље ”Батут”, на Земунском кеју одржана је традиционална манифестација ”Дан породичне рекреације – Family day” на којој су деца и родитељи кроз спортске, рекреативне и културне програме промовисали породицу као основ стицања здравих навика.
 
Чланови Већа општине Земун Гаврило Ковачевић и Милосав Стаменов учествовали су у спортско-рекреативном програму и позвали децу и родитеље да сваки дан у години буде посвећен рекреацији.
 
”Породица је нуклеус из кога црпимо здраве навике и окрећући се једни другима превазилазимо проблеме које живот носи. Рекреација, боравак у природи и заједничке шетње родитеља, деце и унука су модели понашања којима стварамо навике за читав живот”, рекао је Гаврило Ковачевић, члан Већа општине Земун.
 
Деца и родитељи су своје вештине и спортски дух приказали у играма прецизности, аеробику, навлачењу конопца, скоку у даљ, бадминтону, пешачењу, а свима је била доступно и Медицинско рекреативно саветовалиште “Здрава и активна породица”.
 
За анимацију су били задужени ”РЕД СТАР” чирлидерсице, Студио за анимацију деце ”Чигра”, KK ”Јуниор Батајница”, Школа спорта ”Спортикус”, Соколско друштво Београд Матица, Спортски клуб ”Ритам”, Удружење самохраних родитеља и породица особа са инвалидитетом ”Плава шкољка”, школица спорта ”Фиткид”, и многи други.
 
naslovna family day
 
foto 1 family
 
foto 2 family