У ЗЕМУНУ ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН КОМШИЈА

29. мај 2015.

 
Поводом обележавања Светског дана комшија – 29. маја, градска општина Земун је у сарадњи са градом Београдом на платоу испред општинског здања организовала сусрет градских и општинских челника са председницима скупштинa станара.
 
Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић и председник Скупштине градске општине Земун Ненад Врањевац председницима скупштина станара указали су на обавезу поштовања правних прописа, пружали им корисне савете и информације које су важне за станаре стамбених зграда.
 
”Наша обавеза је да као сервис грађана одговоримо на све захтеве наших суграђана. У циљу боље сарадње са председницима скупштине станара општинске службе ће направити базу података свих скупштина станара у Земуну, а затим и мапирати њихове потребе”, рекао је председник Скупштине градске општине Земун Ненад Врањевац.
 
На штанду општине Земун су били изложени информативни материјали у вези са поштовањем кућног реда, постери и флајери како се понашати у ходнику стамбене зграде и у лифту, као и приручник за скупштину станара.
 
Дружењу са комшијама присуствовали су помоћник председника општине Земун Карло Квапил, заменик председника Скупштине градске општине Земун Никола Прелевић, секретар Скупштине градске општине Земун Марко Јанковић, као и чланови општинског Већа Гаврило Ковачевић, Милорад Радуловић, Станислав Кулачин и Жарко Дроњак. Градска општина Земун је као домаћин и добар комшија све присутне суграђане послужила кафом.
Празник комшија почео је да се обележава 2000. године у Паризу као реакција на све већу отуђеност и као подсећање да људи нису сами на свету, те да су добри међуљудски односи веома важни за живот заједнице. Временом, овај дан је почео да се обележава као Светски дан комшија. Од 2004. године слави се широм Европе у око 1300 градова.
 
naslovna
 
????????????????????????????????????
 
foto2
 
foto3