У УГРИНОВЦИМА ОДРЖАНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПОНУДА СЛОБОДНИХ ПОСЛОВА

13. септембар 2018.

Градска општина Земун и Национална служба за запошљавање организовале су 12. септембра у Улици Београдска 1, у насељу Угриновци, презентацију актуелне понуде слободних послова, што је пети такав догађај одржан у наставку акције ”Запослимо Земун”.

 

Саветници за запошљавање НСЗ су у директном контакту грађанима Угриновацапонудили могућност запошљавања на слободним радним местима, од којих су најактуелније биле позиције за: машинске и електро инжењере, инжењере за рачунарске мреже, филологе, социјалне раднике, васпитаче, медицинске техничаре, возаче, вулканизере, помоћне раднике у ауто-сервису, рецепционере, преводиоце за немачки и француски језик, помоћне раднике…

 

У оквиру акције ”Запослимо Земун”, сваког месеца током лета на отвореном простору се одржавају презентације како слободних послова, програма и мера Активне политике запошљавања, тако и свих других услуга НСЗ-а.  Током реализације ове акције Градска општина Земун је активно учествовала кроз презентацију својих програма и олакшица за грађане, а преко 100 грађана Земуна и околине показало је интересовање за неку од понуда НСЗ, док је 10 незапослених прихватило ангажман на сезонским пословима. Општина и НСЗ ће овакве и сличне догађаје наставити да организују најмање једном месечно, а у најави су презентације у Батајници и земунском насељу Алтина.

 

У претходном периоду Градска општина Земун је у сарадњи са Националном службом за запошљавање реализовала два јавна рада током којих је седам лица из категорије теже запошљивих радило на чишћењу Земуна и сређивању општинске архиве, а у децембру ће бити одржан јубиларни 10. сајам запошљавања, на којем ће учествовати најмање 60 послодаваца.