У СУСРЕТ ЛЕТУ НА ЛИДУ

19. јун 2017.

 
Градска општина Земун је и ове године организовала постављање понтонског моста ка плажи Лидо, а сам почетак купалишне сезоне почиње у суботу, 1. јула. Плажа Лидо биће на располагању грађанима свакога дана од 9 до 19 часова, а купалишна сезона трајаће до 1. септембра 2017. године.
 
”И ове године ћемо, у интересу грађана Земуна и Београда, у потпуности бити спремни за летњу сезону са свим садржајима на које смо већ навикли посетиоце Лида, а то је медицинско особље, спасиоци, рекреативни програми, реквизити, разне манифестације током читаве сезоне. Припадници Војске Србије склапају понтонски мост, а већ сутра почињемо са осталим техничким припремама како би заједничким деловањем питање безбедности наших суграђана подигли на највиши могући ниво”, изјавио је заменик председника ГО Земун Дамир Ковачевић, који је на терену са стручним тимом Речне флотиле надгледао постављање понтона.
 
Ковачевић је нагласио да је прелазак преко понтонског моста бесплатан и позвао све грађане да на дан званичног отварања сезоне, 1. јула дођу на Лидо и уживају у програму који ће Градска општина Земун као добар домаћин у духу традиције гостопримства приредити за све посетиоце ”земунског мора”.
 
Као и претходних година, током трајања летње сезоне, за све посетиоце Лида биће огранизовани различити програми у оквиру манифестације ”Лето на Лиду”, са садржајима за све генерације, попут креативних радионица за децу, спортских и културно – забавних садржаја.