У СУСРЕТ ЕВРОПСКИМ ПРВЕНСТВИМА У АМЕРИЧКОМ ФУДБАЛУ

01. август 2016.

 
На стадиону ФК ”Земун”, последњег дана јула, Српска асоцијација америчког фудбала уз подршку Градске општине Земун уприличила је тестирање играча за улазак у сениорску репрезентацију Србије у америчком фудбалу, која ће се у септембру такмичити на Епропском првенству у Италији.
 
Већ на почетку јула, такође у Земуну, пионирска репрезентација се уигравала за Европско првенство у флег фудбалу за дечaке узраста до 15 година, које ће се одржати у Београду од 5. до 7. aвгуста.
 
Градска општина Земун у складу са стратегијом развоја спорта као окосницом здравог појединца и друштва и овога пута подржала је младе спортисте на путу успеха.
 
На конференцији за медије која је одржана на стадиону ФК ”Земун” челници Српске асоцијације америчког фудбала представили су пионирску и сениорску репрезентацију Србије, као и начин и ток такмичења.
 
Том приликом, члан Већа ГО Земун Жељко Корица истакао је да нас историја организованог спорта у Земуну, која датира од 19. века, обавезује да подржавамо и подстичемо младе да наставе да проносе славу земунских спортиста, шампиона, олимпијаца и легенди.
 
”Желимо да вам помогнемо да, сада када сте на почетку, кренете путем победника, како бисмо вас увек сачекивали са пехарима и у духу заједништва прослављали успехе”, истакао је Корица.
 
Европско првенство у Београду окупиће најбоље селекције из Чешке, Италије, Холандије, Румуније, Словеније, Шпаније и Србије. Сви мечеви, по утврђеном систему такмичења играће се на теренима ФК ”БАСК”. Такмичење организује Српска асоцијација америчког фудбала (SAAF), у сардњи са европским огранком Међународне федерације америчког фудбала (IFAF Europe).
 
Амерички фудбал је у Србији почео да се игра 2003. године. Данас постоје 33 клуба која постижу завидне резултате у различитим категоријама. Репрезентација Србије је тренутно на осмом месту у Европи и 15 на свету.
 
Позивамо све грађане Земуна и Београда да дају подршку репрезентацијама Србије на путу успеха.
 
naslovna americki fudbal
 
foto 1 americki fudbal
 
foto 2 americki fudbal