У ПОСЕТИ КАСАРНИ У ЈАКОВУ

28. април 2017.

 
Заменик председника Градске општине Земун Дамир Ковачевић и помоћник председника Градске општине Сурчин Милисав Марковић у пратњи начелника Регионалног центра МО Београд пуковника Драгана Стојчића, обишли су касарну ”Мајор Милан Тепић” у Јакову, где су присуствовали обуци припадника Војске Републике Србије.
 
Војни обвезници су примером показали однос према законској обавези служења у резервном саставу.
 
”Градска општина Земун има веома плодоносну сарадњу са Министарством одбране и Министарством унутрашњих послова. Сарадња државних органа на свим нивоима показатељ је државног јединства. Влада Републике Србије улаже велике напоре у војнотехничку опремљеност и војно образовање чиме се подиже ниво опште безбедности”, истакао је Ковачевић.
 
Наведена обука је само једна од планираних и редовних активности које се реализују у циљу унапређења функционалних и оперативних способности јединица Војске Србије, а у непосредној сарадњи са територијалним органима Министарства одбране и београдским општинама.
 
Током обиласка касарне наглашена је важност адекватног информисања о потребама јачања система одбране како би се организовано одговорило на могуће изазове, ризике и претње по безбедност.