У ОПШТИНИ ЗЕМУН ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ ”ВОЗИМ СЕ БЕЗБЕДНО”

04. децембар 2015.

 
Општински Савет за безбедност саобраћаја у сарадњи са Центром за промоцију безбедности саобраћаја и Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре организовао је 4. децембра у скупштинској сали предавање о безбедности деце у саобраћају за васпитаче ПУ ”Др Симо Милошевић” и здравствене раднике из Дома здравља Земун. Општина Земун је једна од шест општина у Србији у којој су стручњаци Центра за промоцију безбедности саобраћаја Ивана Михајловић и Маријана Јовановић спровеле у оквиру пројекта ”Возим се безбедно”.
 
Присутне је поздравио председник Општинског савета за безбедност саобраћajа и председник Скупштине ГО Земун Ненад Врањевац, истакавши да ће захваљујући овом предавању управо они који се баве децом моћи да саветују родитеље како да им деца буду заштићенија у саобраћају.
 
О законској регулативи, обавезама, начину куповине атестираног ауто седишта и његовом правилном коришћењу присутни васпитачи и педијатри су детаљно информисани, уз одговарајућу демонстрацију поступака. Правилном употребом седишта смањује се ризик од страдања детета у саобраћајној несрећи за чак 92 процента. За све земунске вртиће, Дом здравља ”Земун” и земунско породилиште обезбеђен је едукативни материјал у виду плаката и брошура који ће у наредном периоду бити дељен родитељима.
 
NASLOVNA
 
FOTO1
 
FOTO2