У ОПШТИНИ ЗЕМУН ОДРЖАНА ТРИБИНА ”ПОСТУПАК ОЗАКОЊЕЊА ОБЈЕКТА”

30. март 2016.

 
Општина Земун je у сарадњи са Градом Београдом организовала трибину на тему ”Поступак озакоњења објеката”.О овој актуелној теми за коју су многи грађани били заинтересовани, говорили су Александар Јовичић, народни посланик, Немања Стајић, секретар Секретаријата за послове легализације, Загорка Панић, секретарака Секретаријата за инспекцијске послове, Дејан Матић, председник Привременог органа ГО Земун и члан Привременог органа Ненад Врањевац.
 
Грађани су имали прилику да поставе питања и сазнају многе појединости како да јефтиније и једноставније него претходних година легализују своје нелегално изграђене објекте које им омогућује Закон о озакоњењу објеката, усвојен од стране Народне скупштине РС крајем 2015. године.
 
Председник привременог органа Дејан Матић позвао је грађане да дођу у општину, донесу документацију, попуне формуларе и уз далеко ниже таксе него раније, отпочну поступак легализације.
 
”Ми желимо да наставимо путем реформи, желимо да вредно и одговорно радимо. Чека нас још доста посла, да наставимо да градимо аутопутеве, а изградили смо у протекле две године преко 300 километара пруга, аутопутева, реконструисали мостове. То су резултати. Имамо човека који вредно, марљиво и поштено ради за нашу земљу. То је премијер Србије Алекснадар Вучић”, рекао је народни посланик Александар Јовичић, и позвао грађане да узму учешће на трибини како би добили конкретне одговоре и решили питање легализације.
 
Члан привременог Органа ГО Земун Ненад Врањевац рекао је да је општина Земун једна од 17 градских општина која има велики број бесправно саграђених објеката.
 
”Захваљујући новом закону грађани ће моћи да на једноставан начин озаконе своје објекте. Ми смо као општина у претходне две године успели да после дужег застоја и неразумевања претходне власти у Граду Београду, напокон усвојимо планску документацију за земунска насеља и створимо предуслове за добијање грађевинских дозвола и поступак озакоњења”, рекао је Врањевац.
 
Градски секратар Немања Стајић је одговарајући на бројна питања грађана објаснио колико су сада смањене таксе за озакоњење, као и процедура подношења неопходних докумената. Он је пoзвао све грађане који имају питања или проблем, да дођу сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова у Секретаријат за легализацију, који се налази у Улици краљице Марије
бр. 1, XV и XVI спрат, где ће добити све потребне одговоре.
 
Уједињени можемо све, када сви државни органи раде свој посао, а то значи када сви раде у интересу грађана порука је са овог добро посећеног скупа.
 
NASLOVNA
 
FOTO 1 Tribina o preduzetništvu