У КОСОВСКОЈ 9 ПРЕДСТАВЉЕНЕ ДЕЧЈЕ “ДУНАВСКЕ НОВОСТИ”

29. јун 2018.

 

У организацији Канцеларије за младе Градске општине Земун и продуженог боравка за ученике од првог до четвртог разреда “Мали Академац” 29. јуна у галерији у Косовској 9 у Земуну изложбом текстова, цртежа и запажања која су малишани сачинили преко распуста спроводећи пројекат “Дунав” обележен је Међународни дан Дунава. Овом приликом дечја редакција “Дунавских новости” представила је ипилот издање своје новине.

 

Продужени боравак “Мали Академац” током школске године збрињава малишане после четвртог часа, до повратка родитеља с посла, а током распуста пружа могућност целодневног организованог боравка.

 

 

“На прво место стављамо дружење и сарадњу, поштујемо слободу и подстичемо индивидуалну креативност и машту детета. Али то не значи да немамо обавезе: бавимо се спортом, учимо, пишемо домаће задатке и налазимо времена за теме које нас окружују, обрађујући их маштовито и смислено”, о мисији “Малог Академца” каже оснивач продуженог боравка Бранка Радаковић.

 

 

Дуге топле дане и лепо време током овогодишњег распуста деца ће искористити да се што боље упознају са лепотама свога града и особеностима Дунава, његовим ћудима, обалама, растињем и животињским светом, али и околином реке уз коју одрастају, државама, народима и културама које повезује.