ТРИЈУМФ БАТАЈНИЧАНА У ОДБОЈЦИ ЗА ЗЕМУНСКЕ ОСНОВЦЕ

17. новембар 2017.

 
На општинском такмичењу у одбојци за основце виших разреда, које је организовано под покровитељством Градске општине Земун, а у оквиру пројекта развоја школског спорта, у финалним утакмицама које су одигране 16. новембра у Основној школи ”Светислав Голубовић – Митраљета”, злато и пласман на градско такмичење освојили су Батajничани – у мушкој конкуренцији екипа школе домаћина, а у женској Основне школе ”Бранко Радичевић”.
 
О огромном интересовању основаца за овај спорт говори број школа пријављених за такмичење: 15 у женској и 11 у мушкој конкуренцији.
 
У супер финалу са екипом ОШ ”Мајка Југовића”, ”Митраљета” је, ипак, надвисила свог надахнутог ривала и заслужено на домаћем терену примила златни победнички пехар. Из екипе ОШ ”Светислав Голубовић – Митраљета” је и најбољи играч Џодан Стефан. Пехар за фер-плеј додељен је ОШ ”Светозар Милетић”, сребро ОШ ”Мајка Југовића”, а бронза ОШ ”Лазар Саватић”.
 
Екипа ОШ ”Бранко Радичевић” која је у суперфиналу потврдила статус фаворита и већ годинама на градском такмичењу брани боје Земуна, наишла је на жесток отпор одбојкашке репрезентације ОШ ”Раде Кончар”, док је треће место освојила ОШ ”Илија Бирчанин” из Земун Поља.