ТРИБИНА СТРУЧНОГ МОБИЛНОГ ТИМА ОШ ”СИРОГОЈНО”

25. септембар 2015.

 
У школи за васпитање и образовање деце са сметњама у психофизичком развоју, као и деце са аутистичним спектром и вишеструком ометеношћу ”Сава Јовановић Сирогојно” 24. септембра одржана је трибина Стручног мобилног тима установе о ”Врстама третмана и услуга у реализацији програма додатне подршке” који се реализују у редовним школама у процесу инклузије.
 
Представљена су досадашња искуства примењена у терапеутско-рехабилитационом блоку: сланој пећини, кабинету за говорно-језичке поремећаје, исцелитељском врту, квантној соби, соби за масажу и кинезитерапију.
Више стотина деце из земунских вртића и школа прошло је стручну дијагностику, превенцију и индивидуалну и породичну обуку, а списак партенрских школа и родитеља заинтересованих за овај вид професионалне додатне подршке је све дужи.
 
Подршка је бесплатна и јединствена на нашим просторима.
Представљању рада и резултата Стручног мобилног тима за три године постојања присуствовао је и члан Већа општине Земун Милорад Радуловић, који је истакао да овакви примери заслужују сву пажњу и помоћ друштвене заједнице.
 
DSC_9000
 
DSC_9007