ТРИБИНА, ХУМАНОСТ И ПРАВО

01. јул 2016.

 
У организацији синдиката медицинских сестара и техничара Србије, 30. јуна, у конференцијској сали ГО Земун, одржана је Трибина ”Хуманост, право и заштита” .
 
На трибини су презентовани резултати анкете на тему изналажења мера заштите здравствених радника од учесталих напада. Безбедност и заштита запослених у здравству због све интензивнијег и растућег степена насиља над медицинским радницима на њиховом радном месту и подршку програму трансплантације, кроз процедуру завештања и донаторства органа.
 
Испред ГО Земун предавању су присуствовали председник Скупштине ГО Земун Ненад Врањевац и секретар Скупштине ГО Земун Марко Јанковић. Трибини хуманости, права и заштите присуствовала је представница Кабинета Министарства за рад и запошљавање Гордана Гавриловић, Бранка Драшковић, шеф Кабинета потпредседнице Владе РС и чланови Синдиката медицинских сестара и техничара Србије.
 
”Трудимо се да колико је то у нашој моћи, помогнемо и унапредимо квалитет здравствених услуга и као локална самоуправа пружимо подршку и заштиту, јер нико нема право да врши насиље над здравственим радницима. Наш циљ је да сви здравствени капацитети са којима располаже општина Земун, од Дома здравља до два Клиничко-болничка центра буду савремено опремљена са довољним капацитетима и стручним особљем. Стога, јачамо сарадњу са свим надлежним институцијама и организацијама које могу допринети реализацији тог циља”, истакао је Ненад Врањевац.
 
Национална кампања ”Продужи живот” као подршка програму трансплантације, кроз процедуру завештања и донарства, презентовала је др Јелица Аларгић координатор тима транспласнтације у Клиничком центру Војводине.
 
Кроз мото ”Кад другом дајем” уз подршку овој хуманој акцији и циљу, позива своје чланове, медицинске сестре и техничаре РС, да потписивањем донорских картица искажу своју хуманост, доброчинство и солидарност.
 
naslovna tribina
 
foto 1 tribina
 
foto 2 tribina