ТРЕЋИ КУП ЗЕМУНА ПОПРИМИО МЕЂУНАРОДНИ КАРАКТЕР

27. новембар 2017.

 
На целодневном шампионату у стреличарству ”Трећи куп Земуна”, који је одржан 26. новембра у КСЦ ”Пинки”, под покровитељством Градске општине Земун и у организацији Стреличарског клуба Земун, учешће су узели такмичари из Црне Горе и Словеније, чиме је такмичење попримило међународни карактер.
 
Куп је отворила директорка турнира Ружица Карахасан, не кријући задовољство што је такмичење које је нашло своје место у календару Стреличарског савеза Србије, у трећој години одржавања привукло максималан број учесника и врхунске такмичаре из иностранства.
 
”Значај Купа Земуна расте и на њему се окупљају шампиони европског и светског ранга, доприносећи угледу нашег клуба и града Земуна, у који се радо долази”, рекла је Карахасанова.
 
Поред стреличара из Београда, Новог Сада, Ниша, Панчева, Темерина, Петровца на Млави, Бечеја и Шапца, у прецизности гађања луком и стрелом надметали су се и гости из Подгорице, Даниловграда и Постојне.
 
И ове године оборен је државни рекорд и то такмичарка домаћина старија пионирка Маја Мишљеновић 546 кругова У конкуренцији гађања голим луком забележен је до сада највећи број такмичара на метним турнирима и за њих су као и прошле године организоване елиминације.У женкој кокуренцији злато је освојила Милена Мишулић СК НС2002,а у мушкој гост из Словеније Миха Косец СК Шенћур.У гађању кампаунд луком за жене супериорност је потврдила светска шампионка у дисциплини олимпијски лук Долорес Чекада из СК Шенћур. У мушкој је био најпрецизнији Огњен Недељковић.У олимпик стилу у мушкој конкуренцији Никола Стефановић из СК Ниш и у женској Катарина Сикирус СК Кнез Лазар,а у екипној су тријумфовали СК Велос из Новог Сада, СК Панчево и СК Шабац.