СВЕТСКЕ ФИРМЕ ГРАДЕ У ЗЕМУНУ

15. април 2016.

 
Члан Привременог органа ГО Земун Ненад Врањевац 15. априла уприличио је састанак са архитектом Предрагом Владиковићем, почасним конзулом Србије у Канади, који је творац не само православног храма и филмског фестивала у Ванкуверу, већ је омогућио и снажне пословне везе између отаџбине и дијаспоре. Састанку су присуствовали и Зинка Динић, представница инвеститора хотела ”Југославија” и земунске фирме ”Телеоптик”, њена правна саведница Драгана Тодоровић, представници Управног одбора Српског центра за правне и пословне услуге Владимир Жутић и Јовица Анђелковић, као и начелник Одељења за грађевинско-комуналне послове ГО Земун Снежана Ковачевић.
 
Захваљујући великим напорима које руководство ГО Земун улаже у промоцију потенцијала Земуна и пословном умећу представника Српског центра за правне и пословне услуге који се показао као веома успешан у анимирању великих компанија у дијаспори како би инвестирали у Србији, уприличен је састанак на коме је било речи о успостављању пословне сарадње између инвеститора хотела ”Југославија” и компаније ”National Forming Systems Inc” из Канаде.
 
Члан Привременог органа Градске општине Земун истакао је да се општина Земун годинама уназад труди да своје потенцијале презентује како у земљи, тако и у иностранству.
 
”Стварамо услове да потенцијални инвеститори препознају управо нашу општину као повољно место за улагање свог капитала. Усвајањем великог броја урбанистичко-планске документације и усвајањем новог Закона о планирању и изградњи, Влада Републике Србије и руководство Града Београда отклонили су све оне препреке које су спречавале да се потенцијали општине Земун искористе на прави начин. Покушавамо да направимо пословне контакте са свима који су у могућности да инвестирају у нашој општини. На тај начин ће се отварати нова радна места и побољшаће се животни стандард свих наших грађана”, рекао је члан Привременог органа ГО Земун Ненад Врањевац.
 
Уважени гост из Канаде Петар Владиковић власник је компаније ”National Forming Systems Inc”, која је данас једна од водећих у снабдевању високоградње оплатама. Члан је Краљевског архитектонског института Канаде и више међународних струковних организација. Његовим патентом посебне врсте оплате фирма је убрзо добила додатни замајац и данас ради на Тајвану, Хавајима, у Дубаију.
 
”Спремни смо да инвестирамо у Србији. Желимо да најсавременију технологију за извођење високоградње коју употребљавамо у свету применимо у Србији. Препознали смо привредне и туристичке потенцијале Земуна. Данас смо разговарали о могућности градње хотелског комплекса „KEMPINSKI“, који се налази у Земуну на самој обали Дунава. На тај начин ћемо се у најбољем светлу представити будућим заинтересованим инвеститорима у региону”, рекао је Владиковић
 
Изградњом хотелског комплекса у оквиру некадашњег хотела ”Југославија” Земун ће постати једна од најпрестижнијих туристичких дестинација у Европи.
 
NASLOVNA PRIJEM KOZULA
 
FOTO1 KONZUL PRIJEM
 
FOTO2 HOTEL JUGOSLAVIJA.jpg