СВЕТСКА ЗДРАВСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЈА У ЗЕМУНУ

19. март 2015.

Делегација Светске здравствене организације у оквиру посете Србији, 19. марта одржала је састанак са члановима Савета за здравство, социјалну и дечију заштиту ГО Земун. Боравак експерата Светске здравствене организације има за циљ анализу и утврђивање методологије функционисања локалних савета у кризним ситуацијама.

Општина Земун је изабрана, као једна од локалних самоуправа која је у кризној ситуацији поступала благовремено и сврисходно, и као таква је пример добре праксе. На састанку је било речи о питањима превенције, деловања током ванредних ситуација и ангажовања у санирању последица. Такође, анализирано је деловање локалних савета за здравство у ванредним ситуацијама, са освртом на прошлогодишње поплаве.

Домаћини скупа коме су присуствовали и представници здравствених и социјалних установа са територије Земуна и града Београд били су Дејан Матић, председник општине Земун, председник Скупштине општине Земун Ненад Врањевац и члан Већа Драган Матијевић.

Председница општинског Савета за здравство др Драгица Трнавац – Марковић и секретарка Савета, директорка Дома Земун др Ксенија Узуновић, кроз садржајну презентацију показале су рад Савета током периода поплава, али и планове за будућност, који се кроз подршку локалне самоуправе реализују мапирањем здравствених капацитета, едукацијом, превентивним радионицама и промоцијом спорта, рекреације и здарвог живота.

 

naslovna foto savet (Small)

 

foto 1  savet (Small)

 

foto 2 savet (Small)

 

foto 3 savet (Small)

 

foto 4 savet (Small)