СВЕЧАНО ОТВОРЕН ЗЕМУН ПАРК, ПРВИ РИТЕЈЛ ПАРК У БЕОГРАДУ

28. мај 2015.

 
У Земуну је отворен први малопродајни (ритејл) парк на територији града Београда, који заузима површину од око 16 хиљада квадрата, у који је до сада уложено 25 милиона евра.
 
Ритејл парк је отворио градоначелник Београда Синиша Мали у присуству високих државних званичника, дипломатског кора, представника привреде и многобројних гостију. Градоначелник је истакао да Земун парк представља нову шопинг зону у Земуну, која ће гостима Београда и Београђанима омогућити јединствено искуство куповине, а Град ће се борити за свако радно место које доноси инвеститор.
 
Испред општине Земун отварању су присуствовали председник Дејан Матић и начелник Управе Наташа Ђукић.
 
„Свака инвестиција на територији Земуна веома нам је значајна. Посветили смо се креирању доброг пословног амбијента, и у претходне две године доста тога смо урадили, а резултате, на наше велико задовољство, видимо данас“, истакао је председник општине Земун Дејан Матић у свом обраћању присутним званицама.
 
Отварању Земун парка присуствовали су заменик градоначелника Андреја Младеновић, члан Градског већа Раденко Дурковић, директор ЕБРД Клаудија Пендред и регионални директор Mивне групе Ник Макдаси.
 
Ритејл парк Земун представља прву „гринфилд“ инвестицију у области непокретности израелске „Мивне групе“ у српској престоници. Велики део простора већ је добио закупце, а у Земуну ће, након прве фазе радова којом је обезбеђено 300 нових радних места, бити отворено 40 нових радњи.
 
Земун парк се налази на Новосадском аутопуту, а биће најближи грађанима Земуна, Новог Београда, Земун Поља, Батајнице, Алтине, Угриноваца, а захваљујући недавно изграђеном мосту „Михајло Пупин“ и местима са друге стране Дунава.
Следеће године планиран је почетак изградње друге фазе Земун парка која ће донети комерцијалне садржаје на још око 15.000 квадратних метара и додатна нова радна места.
 
naslovna
 
foto2 (1)
 
foto2 (2)
 
foto3
 
foto4