СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕНЕ ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИЈЕ КУД ”СЕДМИЦА”

09. децембар 2019.

 

 

Председник Градске општине Земун Дејан Матић присуствовао је свечаном концерту поводом четири деценије КУД ”Седмица” из Угриноваца, који је приређен 8. децембра, са симболичким почетком у седам сати увече, у великој сали Дечјег културног центра у Београду.

 

Уз срдачне честитке КУД ”Седмица” на истрајности у неговању фолклора председник Дејан Матић је истакао да су културно-уметничка друштва сигурна лука за развој младих и непресушни извор креативности свих који су наклоњени уметничком изразу.

 

”Наше трајно опредељење је да подстичемо равномерни развој Земуна у свим сегментима, а култура свакако заузима значајно место. У складу са развојним буџетом Владе Републике Србије и Града Београда за наредну годину предвидели смо већа издвајања за развој културе у Земуну”, рекао је председник Матић.

 

Било је то вече које су у својеврсној уметничкој синергији ансамбли различитих генерација учинили незаборавним. У складу са вишедеценијском традицијом Сремских народних свечаности које ово културно-уметничко друштво приређује у оквиру сеоске славе Силаска светог духа на апостоле многобројна публика је уживала у сплету народних игара из свих крајева где живе Срби.