СВЕЧАНО НА АРАНЂЕЛОВДАН

21. новембар 2019.

 

Удружење пензионера општине Земун прославило је 21. новембра заветну славу Светог Архангела Михаила – Аранђеловдан. Том приликом, председник Градске општине Земун Дејан Матић је свим пензионерима Земуна пожелео да као чувари традиције прослављају славу још много година.

Свечаности су присуствовали представници удружења пензионера из општина и градова Србије, представници Савеза пензионера Србије, као и многобројни чланови и сарадници.

Председник Матић је позвао пензионере да и надаље учествују у бесплатним програмима које Општина организује у циљу подизања квалитета живота најстаријих суграђана и захвалио им се на труду и прегалаштву које су уградили у развој Србије и Земуна.

Свечано је било и у Специјалној антитерористичкој јединици где је са домаћинима литургији и сечењу славског колача присуствовао заменик председник Градске општине Земун Дамир Ковачевић.

Своју заветну славу посвећену војводи свих небеских сила прославили су и припадници Ратног ваздухопловства и ПВО.

Поред многобројних званица Светој архијерејској литургији, коју је служио епископ ремезијански и викар патријарха српског Стефан, присуствовао је и помоћник председника ГО Земун Милорад Радуловић.