СВЕ СПРЕМНО ЗА ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

31. август 2015.

 
Председник општине Земун Дејан Матић одржао је уочи почетка школске године радни састанак са директорима земунских основних школа. Састанку је испред Полицијске станице Земун присуствовао и Милош Шкаљац, заменик командира.
 
На почетку састанка председник Матић је ђацима и наставницима пожелео срећан почетак нове школске године са надом да ће се наставити успех земунских ђака показан на такмичењима, пријемним испитима за средње школе, али и у ваннаставним активностима, од уметности до спорта.
 
Прва тема састанка се односила на пројекат уградње видео надзора у све школе и умрежавање система у мониторинг центар Полицијске станице Земун. Покривеност школа видео надзором је приоритет и део је општег концепта подизања нивоа безбедности ученика. Статистика указује да систем надзора у многим случајевима делује превентивно, односно смањена је малолетничка деликвенција и дисциплина ученика старијих разреда је на назадовољавајућем нивоу.
 
Директори школа су сагласни да спремно дочекују школску 2015/2016. и да су планирани текући радови у школама завршени током распуста. Окречене су учионице, поправљени су подови, замењене су клупе и табле, поправљени кровови, уређена дворишта и фискултурне сале.
 
Председник општине Дејан Матић, позвао је директоре да по приоритетима припреме листе по којима ће се радити у наредној буџетској години, како би могло да се крене и са обимнијим инфраструктурним пројектима.
 
Просек старости школских објеката је око пола века, тако да су неопходни одређени грађевински радови, нарочито у делу проширења капацитета, јер се број првака из године у годину повећава.
 
Заменик командира Милош Шкаљац рекао је, да је на подручју Земуна ангажован 21 школски полицајац и да је покривено више од половине основних школа, да су ауто-патроле на терену и да ће нарочито у месецу септембру бити појачан рад дежурних екипа у реонима школа.
 
Учесници састанка су нагласили добру сарaдњу коју имају на релацији, општина, школе, Полицијска станица и Дом здравља, и да је комуникација основ за покретање иницијатива према другим институцијама система, попут Секретаријата за образовање и дечју заштиту и Министарства просвете, науке и технолошког развоја са циљем бољег функционисања васпитно-образовног процеса, као окоснице просперитета друштва.
 
Општина Земун је поносна на традицију земунског школства која институционално датира од 18. века и данас на територији Земуна ради 21 основна школа, девет средњих и пет високошколских установа.
 
sastanak naslovna
 
foto 1 naslovna