СУСРЕТИ ГИМНАЗИЈА ЕВРОПЕ У ЗЕМУНУ

27. март 2015.

Земунска гимназија била је од 23. до 27.марта домаћин Сусрета гимназија Европе, које је подржало Министарство просвете, науке и технолошког развоја Србије.

Поред упознавања, представљања гимназија ”Шкофја Лока” из Словеније, Српске гимназије ”Никола Тесла” из Будимпеште, ”Доситеј Обрадовић” из Темишвара, ”Јован Дучић” из Требиња, као и Земунске гимназије, тема овогодишњих сусрета била је ”Истраживањем до боље наставе”.

Мноштво радионица, али и културно-уметничких садржаја и истраживања спроведених у последњих годину дана о задовољству ученика квалитетом наставе, њиховим предлозима како да се она осавремени и учини привлачнијом, мотивацијом за гимназијско школовање, примери добре праксе, радионице и пре свега дружење, били су основа за заједничке закључке петодневних сусрета.

Гости су са домаћинима упознали културно-историјске споменике Земуна, Београда, Новог Сада, Сремских Карловаца и Фрушке горе. Примили су их председник Скупштине општине Земун Ненад Врањевац и градска секретарка за образовање Снежана Ђурић. Директори, професори и ђаци били су гости Дома Народне скупштине Србије.

Госте на опроштајном дружењу поздравио је члан Већа општине Земун Милорад Радуловић нагласивши да је време које су гимназијалци провели у размени искустава полазиште за будуће пројекте и заједничке подвиге, а засновано је на тачкама ослонца у језику, писмености, култури и историји.

”Наша одговорност према младима је да их разумемо, уважимо њихове потребе и омогућимо им услове за остварење професионалних и животних идеала”, истакао је Радуловић и захвалио се свима који су поред општине Земун, као покровитеља, допринели да се успешно реализује пројекат ”Сусрети гимназија Европе”.

 

foto 1 gimnazija (Small)

 

foto 2 gimanzija (Small)

 

foto 3 gimazija (Small)