СТОП НАСИЉУ У ПАРТНЕРСКИМ ОДНОСИМА

14. фебруар 2019.

Савет за безбедност Градске општине Земун у сарадњи са Полицијском станицом Земун и Канцеларијом за младе општине Земун организовао је на данашњи дан пригодну акцију. Поделом флајера и медењака у облику срца са јасном поруком ”Стоп насиљу у партнерским односима” Савет жели да укаже на негативан тренд пораста случајева насиља међу младима и, нарочито, у породици.

 

”Активности Савета за безбедност усмерене су на превенцију насиља у свим сферама живота, а данашњом акцијом упућујемо апел партнерима да гаје толеранцију у односима, покушавајући да на тај начин подигнемо и друштвену свест о штетности ове изузетно негативне појаве која узима маха у нашем друштву”, поручио је на Дан заљубљених председник Савета за безбедност и секретар Скупштине ГО Земун Марко Јанковић.

 

Савет за безбедност ГО Земун у календару активности за 2019. годину планира обележавање значајних датума и празника, а за Светог Саву су деци подељени распореди часова са порукама како да безбедно користе интернет. У петој години постојања овог општинског савета акценат ће бити на превенцији свих видова насиља у друштвеној заједници.