СРПСКА ПОЛИЦИЈСКА УНИЈА У ПОСЕТИ ГО ЗЕМУН

19. новембар 2019.

 

Председник Скупштине Градске општине Земун Ненад Врањевац и секретар Скупштине ГО Земун Марко Јанковић угостили су 18. новембра делегацију Српске полицијске уније, председника Далибора Вукића, секретара Славка Милутиновића, координатора за Републику Србију Радована Новаковића и члана групе задужене за афирмацију безбедности саобраћаја на путевима Игора Ивашковића.

Том приликом, разговарало се о сарадњи и пројектима и едукативним програмима који би допринели подизању нивоа безбедности грађана и промовисали рад Министарства унутрашњих послова Републике Србије и полицијског позива.

Обе стране су сагласне да је будућа сарадња окосница активности локалне заједнице у домену, како безбедности учесника у саобраћају, тако и подизања нивоа безбедоносне културе.

Општина Земун је међу првима у Републици Србији образовала Савет за безбедност који је својом добром сарадњом са полицијском станицом Земун, мисијом ОЕБС-а у Србији и осталим партнерима до сада реализовао велики број пројеката усмерених ка подизању нивоа безбедности свих грађана, а посебно рањивих група као што су деца. Такав рад је препознат и од стране Српске полицијске уније, чији су представници изразили задовољство што ће у будућности сарађивати са Саветом чији рад је до сада више пута издвајан као пример добре праксе.