СРЕДЊОШКОЛЦИ ПУТУЈУ У КРАЊ

28. март 2016.

 
Члан Привременог органа ГО Земун Ненад Врањевац организовао је састанак са директорима земунских средњих школа. Повод је поклон општине Земун најбољим матурантима, путовање у Крањ.
 
”Градска општина Земун може да се похвали богатом међународном и међуопштинском сарадњом са градовима из Европе и из региона. После година застоја у међународној сарадњи сада отварамо нове могућности и други квалитет сарадње који ће пружити прилику земунским средњошколцима да виде европске градове, упознају нове културе и са својим вршњацима размене искуства. Упознајући друге, упознајемо себе и усвајамо вредносне постулате европске заједнице народа”, рекао је Врањевац.
 
Програмом посете је предвиђено да 50 ученика и професора из осам земунских средњих школа упознају знаменитости Крања, Бледа, Крањске Горе и престонице Словеније – Љубљане. Уједно, то ће бити прилика да Земунци својим домаћинима презентују историју, културу и туристичке потенцијале своје општине.
 
Ово је прва посета коју ће општина Земун организовати у оквиру одржавања пријатељских веза са збратимљеним градовима. Прошле године се навршило 50 година од потписивања Повеље о братимљењу са општином Крањ. Будући да је општина Земун чланица међународне асоцијације ”Жумелаж” у наредном периоду биће организована слична путовања у збратимљене градове широм Европе.
 
Са директорима школа Врањевац је разговарао и о едукативним програмима који ће се реализовати у сарaдњи са општином Земун, нарочито у делу подизања нивоа саобраћане културе будућих возача и безбедног понашања у саобраћју.
 
naslovna sastanak sa direktorima srednjih skola
 
foto 1 sastanak sa direktorima srednjih skola