СРЕЂУЈЕМО ЗЕМУНСКИ КЕЈ

12. август 2016.

 
На иницијативу Градске општине Земун, a у сарадњи са Беоком сервисом и комуналним предузећима започето је сређивање Земунског кеја.
 
Повољни временски услови и водостај Дунава омогућују радницима ЈКП ”Зеленило Београд” и ЈКП ”Градска чистоћа” да у периоду од 12. до 15. августа, на потезу од ресторана ”Шаран” до ушћа, очисте приобаље.
 
Председник општине Земун Дејан Матић нагласио је добру сарадњу са комуналним предузећима и позвао грађане да бацају отпатке у наменске корпе, и да Земунски кеj, као једно од најпопуларнијих шеталишта и стаза за рекреацију и одмор, заслужује да буде чисто.
 
”Користим ову прилику да упутим апел свим грађанима да чувају Дунав и различитост биљног и животињског света на који смо поносни, а које грађани свакодневно могу да упознају на Земунском кеју и Великом ратном острву”, рекао је Матић.
 
Члан Већа општине Земун Гаврило Ковачевић се захвалио Беоком сервису у организовању ове акције.
 
”Чишћење Земунског кеја је део велике акције која се спроводи на територији Града Беогрaда. Добра сарадња са Градом осведочена је и приликом обележавања Дана сећања на страдале и прогнане Србе у акцији ”Олуја” у земунском насељу Бусије, када смо сви заједно радили на организацији”, рекао је Ковачевић.
 
Он је нагласио да је Земун једно велико градилиште и да се тренутно у насељу Плави хоризонт ради на канализационој мрежи. Такође, у Грмовцу су у току припреме за изградњу водовода, а у Угриновцима се ради на путној инфраструктури. На Алтини у улици Павла Вујисића раде се канали за одвод површинских вода, док се на Галеници уређује нова зелена, парковска и спортска површина са обележеним делом за кућне љубимце.
 
Чланови Већа општине Земун Александар Шешељ и Предраг Јевремовић су у разговору са директором Беоком сервиса Дарком Главашом потврдили да је од изузетне важности заједнички рад и уважавање иницијатива грађана, јер једино тако брзо идентификујемо и решавамо проблеме.
 
Општина Земун наставиће да ради на уређењу свих насеља и у наредном периоду биће покренути нови пројекти.
 
naslovna ciscenje keja
 
foto 1 ciscenje keja
 
foto 2 ciscenje keja
 
foto 3 ciscenje keja 3