СРЕЋНА НОВА 2020. ГОДИНА

27. децембар 2019.

 

Честитам свим грађанима Нову 2020. годину, са жељом да их прати здравље, срећа и успех.

Марљиво смо радили и пратећи стратегију равномерног развоја Земуна, испунили смо дата обећања грађанима. Радило се на путној инфраструктури, реконструисане су и асфалтиране улице и тротоари у Старом језгру Земуна, Новој Галеници, Алтини, Батајници, Земун Пољу, Плавим хоризонтима, Грмовцу, Бусијама и Угриновцима.

 

Покренули смо и завршили велике пројекте на очувању културно – историјског блага Земуна. Реконструисани су бедеми средњовековне тврђаве на Гардошу, приступно степениште до Миленијумске куле, уређено је 70 фасада, а све у сусрет наутичкој сезони 2020. године када ће се први крузери усидрити у земунску луку – седмо међународно пристаниште у Србији.

 

Све што радимо је у договору са грађанима, да заједнички остваримо циљ

да Земун буде модерна и функционална Општина, са развијеном просветном, здравственом, социјалном и културном мрежом, постављеном на темељима одрживог развоја и растуће привреде.

Важно је да наставимо са политиком равномерног развоја наше Општине, тако да сви грађани, у свим земунским насељима имају исте услове живота.

Земун прати улогу Београда као доминантног развојног и економског центра региона и наставиће да се развија у свим правцима, а наш мото је ”Земун по мери грађана”. 

                                                              Председник Градске општине Земун

Дејан Матић