СРЕЋНА НОВА 2019. ГОДИНА

31. децембар 2018.

Честитам свим грађанима Нову 2019. годину, са жељом да их прати добро здравље, срећа и успех.

 

Нову Годину дочекујемо задовољни оним што смо урадили на плану развоја Земуна, држећи се стратегије равномерног развоја да свако у свом насељу има школу, обданиште, амбуланту, паркове, игралишта, модерне пијаце, уређене тргове, клубове за старије.

 

Да би једна општина са више од  200 хиљада становника функционисала, потребно је много рада и нових саобраћајница, километара канализационих и водоводних мрежа, паркова, игралишта, школа, обданишта, амбуланти и установа културе.

 

Туризам и услуге за нас представљају тачку ослонца привреде Земуна и простор за нова улагања, отварање нових радних места и размену искустава са другим градовима подунавске регије. Изградњом међународног пристаништа у 2019. години наша Општина ће добити још већи значај на туристичкој мапи Европе.

 

Наша је одговорност да Земун буде модерна и функционална Општина, са развијеном просветном, здравственом, социјалном и културном мрежом, постављеном на темељима одрживог развоја и растуће привреде. Сматрамо да је важно да грађани Земуна буду наши партнери, јер је поверење које смо добили, више него обавезујуће.

 

Културна баштина Земуна мора бити заштићена и сачувана, као и  континуитет и квалитет манифестација као што су Трг отвореног срца, Богојављенско пливање за Часни крст, Лето на Гардошу, Лето на Кеју, Лето на Лиду, Фестивал монодраме и пантомиме, Међународни салон карикатуре, Теслин дан, Батајничко културно лето и Дани европске баштине.

 

Наставићемо да идемо напред, сигурним и одговорним корацима преображавамо Земун у доминантну општину града Београда, која је пример добре сарадње са грађанима и привредом, међугенерацијске солидарности, и организоване и ефикасне администрације.

 

Председник Градске општине Земун

Дејан Матић