СРЕЋАН ПОЧЕТАК СВАКОМ ЂАКУ ПРВАКУ

03. септембар 2018.

У оквиру већ традиционалне акције даривања земунских ђака првака коју спроводи Градска општина Земун председник Дејан Матић и његови сарадници обишли су земунске школе и поделили пригодне поклоне.

 

”Спроводећи одговорну политику и водећи рачуна о сваком нашем суграђанину, посебно нашим најмлађима, Градска општина Земун обезбедила је школске ранчеве.

За близу 1900 првака који похађају 21 основну школу обезбеђени су црвени и плави ранчеви, који садрже мајице, капе, пернице, комплете прибора за писање и цртање, свеске, распоред часова, похвалнице, водиче за ђака првака кроз школу – ‘Прварица’ и чланске карте за земунски огранак Библиотеке града Београда”, рекао је Матић.

 

Председник Матић је свим ђацима првацима и њиховим родитељима и наставницима поручио: ”Ми смо ту за вас, да се заједно радујемо вашим успесима, да вас наградимо и омогућимо вам да испољите сваку креативност. Знање је капитал за цео живот, знање отвара сва врата, као и лепа реч. Зато будите добри другови, уважавајте своје наставнике и будите понос својим родитељима, бакама и декама и Земуну”.

 

Земун има дугу традицију школства. Градска општина Земун наставља да улаже у инфраструктуру и обезбеђење бољих услова за школовање, али истовремено брине о ђацима од почетка школовања, пратећи њихов развој и награђујући постигнуте резултате.