СЕРТИФИКАТИ ЗА ПОЛАЗНИКЕ БЕСПЛАТНЕ ШКОЛЕ РАЧУНАРА

30. децембар 2019.

 

Градска општина Земун у оквиру пројекта ”Моја земунска картица”, традиционално организује бесплатне програме обуке у савладавању различитих вештина за пензионере.

Током новембра и децембра 2019. године реализоване су многобројне радионице и курсеви.

 

Члан Већа ГО Земун Владимир Костић је полазницима бесплатне школе рачунара уручио сертификате као ”доказ” да су успешно прошли обуку и савладали основе компјутерске писмености.

 

Суорганизатор школе рачунара је Канцеларија за младе ГО Земун, тако да су полазници обуке били старији суграђани и основци.

 

Градска општина Земун, домаћинским располагањем буџетом успева да организује многобројне бесплатне програме за суграђане. Само у протеклих два месеца поред школе рачунара, реализовани су и програми корективних вежби са рекреацијом, обука самоодбране и пружања прве помоћи и школа енглеског језика.

 

Програми су реализовани на различитим локацијама, како би били доступни свим суграђанима, са стручним тимовима, лиценцираним тренерима и едукаторима.

 

Литерарно стваралаштво је програм који је изазвао највише интересовања, са близу 400 учесника. Уз читање сопствене прозе, рецитовање, извођење скечева, хаику, сатиричних и љубавних стихова, у пријатној атмосфери, уз послужење и поклон књигу, најстарији суграђани су имали прилику да представе своје стваралаштво, друже се и уживају у уметности. Програм је обогаћен музичким наступима певачке трупе Геронтолошког центра, као и наступима талентованих појединаца.

 

Градска општина Земун пратећи потребе суграђана и одговарајући на њихове иницијативе наставља са новим и иновативним програмима и у 2020. години.