СЕРТИФИКАТИ ПОЛАЗНИЦИМА ОБУКЕ ”ПУТ ДО УСПЕШНОГ ПРЕДУЗЕТНИКА”

29. март 2019.

Градска општина Земун и Национална служба запошљавања организовали су 28. и 29. марта у скупштинској сали општине другу бесплатну обуку ”Пут до успешног предузетника” у 2019. години за незапослене особе са евиденције земунске филијале НСЗ. Сертификат о похађању ове обуке је, поред вредних знања која је стичу, и неопходан услов за аплицирање на бројне јавне позиве и конкурсе за бесповратне помоћи и државне субвенције у самозапошљавању. На крају завршене дводневне обуке, сертификате онима који су је с успехом савладали уручили су члан Већа ГО Земун и председник локалног Савета за запошљавање Драган Матијевић, директор Филијале Београд НСЗ Добросав Марић и начелница Одељења за програме запошљавања и предузетништво Весна Живковић – Костић.

 

”Добра сарадња општине и Националне службе за запошљавање даје видљиве резултате, те је од почетка године у Земуну запошљено 820 лица, што је смањило стопу незапослености за 30 одсто. Од сајмова запошљавања, до понуде послова на свим пунктовима у Земун и бесплатних обука, врло успешно остварујемо зацртано у  ЛАП- у за запошљавање 2019.”, истакао је Драган Матијевић.

 

Обука незапосленима пружа могућност да кроз процес теоријског и практичног оспособљавања стекну нова знања и вештине за покретање сопственог посла и реализацију пословне идеје, од регистрације привредног субјекта, израде бизнис плана до аплицирања за средства актуелног јавног позива НСЗ.

 

Захваљујући се на добром одзиву незапослених за бесплатну обуку ”Пут до успешног предузетника” и Градској општини Земун на партнерству и сарадњи, директор Филијале НСЗ Београд Добросав Марић је нагласио да је у претходној години одржано 1.900 обука, а од почетка 2019- е већ хиљаду, да је НСЗ обезбедила више од 320 милиона динара за све јавне позиве и да је, захваљујући одличној сарадњи са општинама стопа незапослености од 10 одсто на нивоу Београда  најнижа у последњих 20 година.

 

”Најбоља вест је да су они који су сопствени бизнис покренули прошле године из субвенција за самозапошљавање, већ ове почели да исказују потребе за радницима код НСЗ”, рекао је Марић.

 

Обуку и радионицу о предузетништву 28. марта је одржала Тања Миленковић, а наредног   дана је Павле Кнежевић кроз  радионицу са учесницима обрадио израду бизнис плана.

 

Непосредно пре доделе сертификата полазницима обуке ”Пут до успешног предузетника” запослени у Управи ГО Земун упознали су их са актуелним јавним позивима Министарства за привреду и Градског секретаријата за привреду, а подељене су и практичне брошуре ”Предузетнички компас”.