СЕДМИ САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА У ЗЕМУНУ

12. децембар 2016.

 
У организацији Градске општине Земун, Националне службе за запошљавање и Привредне коморе Србије, 11. децембра, одржан је седми Сајам запошљавања у хотелу ”Југославија”. Сајам је посетило руководство ГО Земун. На сајму је 32 послодавца понудило нова радна места. Била је то прилика да се послодавци и кандидати за посао директно упознају, размене контакте и искуства, кроз разговор стекну најважније утиске и нове пословне контакте.
 
Сајам су отворили члан Већа општине Земун Драган Матијевић и заменик директора Филијале Националне службе за запошљавање за град Београд Синиша Кнежевић.
Наводећи податке са претходног сајма, Матијевић је истакао да је 2015.године било 180 слободних радних места и до посла дошло 36 незапослених, а ове чак – 1057 понуђених послова.
 
”Свако ново радно место значајно је за развој привреде општине Земун. То је и показатељ наше велике жеље за развојем друштва у коме живимо. Ово је јединствена прилика да се на једном месту нађу понуда и потражња за радном снагом, и да се пружи сва помоћ младим људима који траже посао. Реализовали смо различите програме, попут, обуке за активно тражење посла, предавања на тему професионалне оријетације, као и јавне радове који су омогућили да незапослена лица учествују у реализацији различитих социјалних програма”, рекао је Матијевић.
 
Ове године сајам је посетило неколико хиљада људи у потрази за адекватним послом.
 
NASLOVNA FOTO SAJAM
 
FOTO 1 SAJAM